PDF-versie voor persoonlijk gebruik

Recensie Echosmith

dinsdag 19 mei 2015Ancienne Belgique Brussel

Echosmith

Met hun radiohit ‘Cool Kids’ zijn de broers en zussen van Echosmith geen onbekende naam. Wel een relatief nieuwe band, die eind vorig jaar hun debuut ‘Talking Dreams’ uitbracht. Door de hitsingle steeg hun populariteit aanzienlijk. Belgische radiozenders zoals Studio Brussel, MNM en Q Music prezen de indie popband hoog en zelfs The Muppets zongen een cover van ‘Cool Kids’.

Hun eerste passage in België werd met een week uitgesteld omdat ze gevraagd werden om deel te nemen aan een show op MeTV. Het optreden dat oorspronkelijk in de Club zou doorgaan werd verplaatst naar de Box. Dat was niet meteen nodig omdat de AB Box uiteindelijk maar halfvol was. 

De jonge knaapjes uit Los Angeles Graham, Noah, Jamie en zangeres Sydney Sierota wandelen vol enthousiasme het podium op. Vooral Sydney huppelt langs alle kanten met haar tamboerijn in de hand. De elektrische gitaren schuren door de speakers tijdens ‘Let’s Love’ en ‘Talking Dreams’. Jammer dat ze een slechte start nemen, want de geluidsman lijkt tijdens de eerste vijf nummers te slapen. Sydneys vocals verdrinken hopeloos in de instrumenten die, ten opzichte van haar stem, veel te luid staan. 

Dat ligt ook deels aan de textuur van haar stem die ook te zacht is om krachtig over te komen doorheen de elektrische gitaren. Ironisch genoeg klinkt haar stem pas echt helder en zuiver tijdens het nummer ‘Bright’. Het akoestische nummer zorgt voor minder drukte in de instrumentatie waardoor Sydney alles uit haar vocals kan halen. Dan pas valt het op dat deze jongedame een goede stem heeft met veel potentieel. 

Op vlak van show geven, zit alles wel goed bij de jonge band. Misschien iets te goed. De cliché entertainmenttechnieken volgen elkaar snel op. Zo werd na de vijfde song al een foto genomen met het publiek, het nummer nadien moest het publiek meezingen zodat Sydney alles op haar smartphone kon filmen en tijdens ‘Come With Me’ mochten twee fans op het podium dansen. Heel fijn, vooral voor de dolgelukkige fans die uitbundig stonden te dansen naast de band. Toch kwam het iets te gemaakt over, zeker omdat het allemaal zo snel na elkaar gebeurde. Tijdens het bisnummer werden er ook nog ballonnen in het publiek gegooid om de entertainmentlijst volledig af te ronden. 

Alhoewel Echosmith muzikaal zeker nog moet groeien, zijn we benieuwd naar wat de toekomst hen zal brengen. Catchy songs kunnen ze al schrijven (als er geen songwriter achter zit), daarnaast spelen ze ook aardig wat instrumenten. Sydney nam naast de leadvocals ook de toetsen en tamboerijn voor haar rekening. Noah speelde naast basgitaar ook contrabas en verzorgde de backing vocals (die bij de meeste nummers veel krachtiger klonken dan die van Sydney). Deze zomer staat de jonge indie popband op het podium van Pukkelpop. Benieuwd of ze dan meer in hun mars hebben. 

< Elvin Vanzeebroeck > 

De setlist: 

  1. Let’s Love
  2. Talking Dreams
  3. Come Together
  4. This Must Be The Place (cover Talking Heads)
  5. Tell Her You Love Her
  6. Bright
  7. Come With Me
  8. Surround You
  9. We’re Not Alone
  10. Cool Kids 

Bis: 

  1. Nothing’s Wrong


Do you like our reviews and pictures?
Feel free to support concertnews.be by sharing this page or giving a donation.
You make an independent website like ours possible. Thanks!







Geef steeds in je comment mee op welk artikel je reageert.
Please put in your comment to which article you are responding.

Tabs Concertnews.be

News
Soon
Reviews

More news

  • Podcast
  • Facebook
  • Twitter